Polityka Prywatności serwisu www.enkevpolska.com.pl

  1. ENKEV Polska dokłada wszelkich starań w celu ochrony prywatności Użytkowników serwisu internetowego dostępnego pod adresem www.enkevpolska.com.pl
    (dalej jako: „Serwis”).
  2. Administratorem danych osobowych użytkowników Serwisu jest Enkev Polska S.A. z siedzibą w Łodzi, przy ul. Traktorowej  139, 91-203 Łódź, dla której Sąd Rejonowy dla m. Łodzi, XX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego prowadzi akta rejestrowe pod nr KRS 0000035241, NIP: 728-100-79-24.
  3. W sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych prosimy o kontakt z Inspektorem Ochrony Danych pod adresem e-mail: iod@enkevpolska.com.pl.
  4. Pani/Pana dane osobowe lub dane osobowe Państwa przedstawicieli przetwarzane będą w celu:
  • realizacji umowy lub zlecenia zawartej między Enkev Polska S.A. a Państwem na podstawie 6 ust. 1 lit. b), c) oraz f) RODO;
  • marketingowym Administratora na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO.
  1. Dane osobowe będą przetwarzane do momentu zakończenia lub wygaśnięcia umowy, a następnie przez okres niezbędny do zabezpieczenia ewentualnych roszczeń związanych z przetwarzaniem danych lub ewentualnego odwołania przez Panią/Pana zgody, jeśli tak zgoda została wyrażona.
  2. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem
  3. Przez Serwis nie proponujemy żadnych usług ani produktów wymagających logowania czy podawania danych osobowych. Podczas Państwa wizyty w Serwisie automatycznie zbierane są dane dotyczące Państwa wizyty, np. adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.
  4. Dane zbierane automatycznie przetwarzane są przez Administratora w celu prowadzenia Serwisu, zapewnienia jego sprawnego funkcjonowania.
  5. Administrator zastrzega sobie prawo ujawnienia wybranych informacji dotyczących Użytkownika właściwym organom bądź osobom trzecim, które zgłoszą żądanie udzielenia takich informacji w oparciu o odpowiednią podstawę prawną oraz zgodnie z przepisami obowiązującego prawa.
  6. Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności w Serwisie.
  7. Posiada Pani/Pan prawo do wniesienia skargi, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych narusza przepisy RODO. Skargę należy wnieść do organu nadzorczego, którym od dnia 25 maja 2018 r. jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Polityka Cookies

  1. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu oraz przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich
    na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  2. Administrator wykorzystuje pliki typu cookies w celu gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z Serwisu przez Użytkownika. Pliki typu cookies umożliwiają
    w szczególności:

    • optymalizację korzystania z serwisu,
    • dostosowanie Serwisu do potrzeb Użytkowników,
    • tworzenie statystyk oglądalności podstron Serwisu.
  3. W wielu przypadkach przeglądarki internetowe domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies.
    Aby zablokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach poszczególnych przeglądarek internetowych należy wybrać:

    • w przeglądarce Firefox: Opcje – Prywatność,
    • w przeglądarce Chrome: Ustawienia – Ustawienia zaawansowane – Prywatność – Ustawienia treści,
    • w przeglądarce Internet Explorer: Narzędzia – Opcje internetowe – Prywatność (pozwala wybrać różne poziomy ochrony) – Zaawansowane (pozwala dostosować obsługę cookies ręcznie,
    • w przeglądarce Opera: Preferencje – Zaawansowane – Ciasteczka.
    • Uwaga: tę opcję w każdej przeglądarce ustawia się osobno.
  4. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu: ENKEV Polska SA z siedzibą pod adresem: ul. Traktorowa 139, 91-203 Łódź, Polska.
Nasze produkty


Płacę Terminowo